Een selectie van mijn werk

Hier volgt een aantal projecten waar ik de ontwerpen, tekeningen of speciale producten voor maakte. Samenwerkingsprojecten om trots op te zijn.

Twee nieuwe vogeltjes

Basisschool de Notenkraker in Den Haag kiest voor een gedrukte schoolkalender waarin belangrijke onderwerpen uit de schoolgids zijn verwerkt. Zij merken dat informatie met een kleurrijke kalender beter blijft hangen bij de ouders. De kalender past in de bestaande huisstijl. Twee vogeltjes ontbraken nog in de huisstijl van de Notenkraker, daarom vroeg directeur Barbara Mindé of ik het overblijf en het gezonde vogeltje wilde tekenen. De schoolgids is ook gelijk aangepast.

Ouderbetrokkenheid 3.0

In het kader van ouderbetrokkenheid 3.0 wil de Haagse Meester Schabergschool de communicatie naar de ouders op orde hebben. Onderdeel hiervan is de schoolkalender voor de ouders. Naast de feestdagen, studiedagen en projectweken staat voor ouders ook de belangrijkste informatie uit de schoolgids op de kalender. Door het heldere en vrolijke ontwerp is het een aantrekkelijke informatiebron voor ouders. En... de kinderen hebben zelf de tekeningen gemaakt!

Nieuwe huisstijl voor
CBS De Brink

Voor basisschool De Brink in Leusden maakte ik het ontwerp voor logo en huisstijl. De schoolgids, diverse folders, een prentenboek voor kleuters en de portfoliomap kregen een nieuwe aanblik met frisse kleuren en huisstijlelementen. Een samenwerking met tekstschrijver Rosita Driessen voor Concentus Marketing.

De muziekprojecten van KWIK

Op 15 november 2019 stonden de muzikanten van KWIK in de Rode Zaal van de Brakke grond in Amsterdam. Bij deze voorstelling stond het thema reizen centraal. Een optreden waar KWIK, een muzikaal samenwerkingsproject van HVO-Querido en Stichting Eiwerk, trots op mag zijn!

Een schoolplan samengevat tot een visual

De opdracht was om in een visual de doelen van de Meester Schabergschool voor de komende jaren samen te vatten. Wat is er nodig om meesterlijk onderwijs te geven aan kinderen van peuter tot puber?

Vitaliteitsreis voor gezonde werknemers

Een vitaliteits­programma is een belangrijk onderdeel voor bedrijven die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid. InReturn.fit adviseert en begeleidt bij het opzetten van een vitaliteits­programma op maat. De 'reis' die werknemers maken heb ik samen met Merlin Jurg gevisualiseerd met deze kaart (formaat A5).

Startgesprekken Meester Schabergschool

Hoe begin je fris het nieuwe schooljaar?

Stadspedagoog Agnes Pols ontwikkelde een placemat om de onderwerpen voor het startgesprek aan het begin van het schooljaar duidelijk en zichtbaar voor leerling, ouders en leerkracht op een rij te hebben. Een leuke vrije opdracht voor onder- en bovenbouw.

Moving pictures

In opdracht van DSignkamer maakte ik illustraties voor in een patientenfolder en kleine animaties voor op de site. Deze eenvoudige 'moving pictures' worden gebruikt bij de productvoorlichting.

Waar zit Print Pakt Live tijdens
de Dutch Design Week?

Deze vraag wordt precies beantwoord door Alex Kunst met een nauwkeurige potloodschets. Ik maakte met de schets als voorbeeld een infographic van de Strijp die in het magazine van Print Pakt van de KVGO is geplaatst.

Brochure met tekeningen

Rosco uit Mechelen biedt bouwplaten die geschikt zijn om wellnessruimten mee te bekleden en te betegelen.
Ik maakte de tekeningen voor de verwerkingsvoorschriften. Ook de opmaak van de brochure met technische productinformatie voerde ik uit.

HVO Querido muziekprojecten

De projectgroep HVO querido DOET! wilt een ontwerp voor een nieuw projectlogo. Later volgt het logo voor de Open Podium Dagen in opdracht van Lies Schilp. Voor de muziekprojecten van KWIK van dezelfde organisatie maakte ik ontwerpen voor diverse flyers en posters.

Moving pictures

Voor de website Cup-of-english maakt ik als bonus deze kleine animatie. Wil je ook beweging in je logo? Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.