Een selectie van mijn werk

Hier volgt een aantal projecten waar ik de ontwerpen, tekeningen of speciale producten voor maakte. Samenwerkingsprojecten om trots op te zijn.

Handleiding bij gesprekstool

De Vrije Universiteit doet onderzoek hoe ouders en leerkrachten optimaal kunnen samenwerken zodat het kind zo goed mogelijk wordt ondersteund. Samen met de onderzoeker zochten we naar een vorm voor de gesprekstool, de handleiding, de informatiefolder en de hand-outs voor leerkracht en ouder.

Het verkeershuisje

Dudok Architectuur Centrum verzorgt tentoonstellingen en educatieve projecten in hun ruimte in het Raadhuis van HIlversum. Voor de Tentoonstelling ‘Retour Hilversum – Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd?’ verzorgde ik de vormgeving van de panelen en flyers.

Huisstijl voor CBS De Brink

Voor basisschool De Brink in Leusden maakte ik het ontwerp voor logo en huisstijl. De schoolgids, diverse folders, een prentenboek voor kleuters en de portfoliomap kregen een nieuwe aanblik met frisse kleuren en huisstijlelementen. Een samenwerking met tekstschrijver Rosita Driessen voor Concentus Marketing.

Nieuwe vogeltjes

Basisschool de Notenkraker in Den Haag kiest voor een gedrukte schoolkalender waarin alle belangrijke onderwerpen uit de schoolgids zijn verwerkt. Zij merken dat informatie met een kleurrijke kalender beter blijft hangen bij de ouders. De kalender past in de bestaande huisstijl. Voor elke maand van de kalender maakte ik een nieuw en passend vogeltje. De schoolgids is ook in een nieuw verenkleedje.

Ouderbetrokkenheid 3.0

In het kader van ouderbetrokkenheid 3.0 wil de Haagse Meester Schabergschool de communicatie naar de ouders op orde hebben. In de schoolkalender voor de ouders staan de feestdagen, studiedagen en projectweken. Ook de belangrijkste informatie uit de schoolgids staat op deze kalender. Door het heldere en vrolijke ontwerp is het een aantrekkelijke informatiebron voor ouders. En... de kinderen hebben de tekeningen zelf gemaakt!

Een schoolplan samengevat tot een visual

De opdracht was om in een visual de doelen van de Meester Schabergschool voor de komende jaren samen te vatten. Wat is er nodig om meesterlijk onderwijs te geven aan kinderen van peuter tot puber?

Startgesprekken Meester Schabergschool

Hoe begin je fris het nieuwe schooljaar?

Stadspedagoog Agnes Pols ontwikkelde een placemat om de onderwerpen voor het startgesprek aan het begin van het schooljaar duidelijk en zichtbaar voor leerling, ouders en leerkracht op een rij te hebben. Een leuke vrije opdracht voor onder- en bovenbouw.

De muziekprojecten van KWIK

Op 15 november 2019 stonden de muzikanten van KWIK in de Rode Zaal van de Brakke grond in Amsterdam. Bij deze voorstelling stond het thema reizen centraal. Een optreden waar KWIK, een muzikaal samenwerkingsproject van HVO-Querido en Stichting Eiwerk, trots op mag zijn!

Vitaliteitsreis voor gezonde werknemers

Een vitaliteits­programma is een belangrijk onderdeel voor bedrijven die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid. InReturn.fit adviseert en begeleidt bij het opzetten van een vitaliteits­programma op maat. De 'reis' die werknemers maken heb ik samen met Merlin Jurg gevisualiseerd met deze kaart (formaat A5).

Moving pictures

In opdracht van DSignkamer maakte ik illustraties voor in een patientenfolder en kleine animaties voor op de site. Deze eenvoudige 'moving pictures' worden gebruikt bij de productvoorlichting.

Waar zit Print Pakt Live tijdens
de Dutch Design Week?

Deze vraag wordt precies beantwoord door Alex Kunst met een nauwkeurige potloodschets. Ik maakte met de schets als voorbeeld een infographic van de Strijp die in het magazine van Print Pakt van de KVGO is geplaatst.

Brochure met tekeningen

Rosco uit Mechelen biedt bouwplaten die geschikt zijn om wellnessruimten mee te bekleden en te betegelen.
Ik maakte de tekeningen voor de verwerkingsvoorschriften. Ook de opmaak van de brochure met technische productinformatie voerde ik uit.