Een selectie van mijn werk

Hier volgt een aantal projecten waar ik de ontwerpen, tekeningen of speciale producten voor maakte. Samenwerkingsprojecten om trots op te zijn.

Open monumentendag 2023

Ontwerp cover Open Monumenten Dag

Het thema van Open Monumentendag 2023, in Hilversum georganiseerd door Dudok Architectuur Centrum, is de Levend erfgoed. Op meerdere plekken is muziek te luisteren en 's avonds zijn er performances bij drie locaties onder de naam 'Sprekende gevels'.

Een nieuwe huisstijl voor entrefemmes-Gooi

Al een aantal jaar lid ben ik lid van het netwerk voor vrouwelijke ondernemers, dus ik vond het enorm leuk dat ik gevraagd werd om een nieuwe stijl te ontwerpen. Samen met Sandra Berends van sbddesign.nl webdesigner en met de wensen van het bestuur kwam deze huisstijl tot stand.​

Kijk naar je wijk

Stichting Omgevingseducatie zorgt voor mooie projecten voor het basis- en voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld een gastles, buitengame en kunstles voor groep 4/5. Voor deze folder met het projectlogo voor een ontdekkingstocht naar de stijl van architectuur in Hilversum maakte ik het ontwerp.

Webinar 'Ken je omgeving'

Dudok Architectuur Centrum organiseert samen met Stichting Omgevingseducatie drie lezingen en een fietsexcursie. Een aantal sprekers vertellen het verhaal van Hilversum als stad in een groene omgeving. Over de ontwikkeling van dorp naar stad. De invloed van Dudok en de duurzame veranderingen van nu.

Thuis in School

De Vrije Universiteit onderzoekt hoe leerkrachten en ouders optimaal kunnen samenwerken. Op basis van dit onderzoek is een toolkit ontwikkeld. Deze bestaat uit het gespreksmodel, bijbehorende handouts, een informatiefolder en deze handleiding. De vormgeving past bij leerlingen uit groep 1-2.

Het verkeershuisje

Dudok Architectuur Centrum verzorgt tentoonstellingen en educatieve projecten in hun ruimte in het Raadhuis van HIlversum. Voor de Tentoonstelling ‘Retour Hilversum – Dudoks Verkeershuis gebouwd, gesloopt, herbouwd?’ verzorgde ik de vormgeving van de expositie, de poster en de folders.

Nieuwe vogeltjes

Basisschool de Notenkraker in Den Haag kiest voor een gedrukte schoolkalender waarin alle belangrijke onderwerpen uit de schoolgids zijn verwerkt. Zij merken dat informatie met een kleurrijke kalender beter blijft hangen bij de ouders. Voor elke maand van de kalender maakte ik een nieuw en passend vogeltje. Ook de schoolgids heeft een nieuw verenkleedje.

Illustraties voor Placemat en schoolplan

In de zelfde stijl als de Placemat voor de startgesprekken maakte ik het ontwerp voor het schoolplan. De opdracht was om in een visual de doelen van de Meester Schabergschool voor de komende jaren samen te vatten. Wat is er nodig om meesterlijk onderwijs te geven aan kinderen van peuter tot puber?

De muziekprojecten van KWIK

Op 15 november 2019 stonden de muzikanten van KWIK in de Rode Zaal van de Brakke grond in Amsterdam. Bij deze voorstelling stond het thema reizen centraal. Een optreden waar KWIK, een muzikaal samenwerkingsproject van HVO-Querido en Stichting Eiwerk, trots op mag zijn!

Moving pictures

In opdracht van DSignkamer maakte ik illustraties voor in een patientenfolder en kleine animaties voor op de site. Deze eenvoudige 'moving pictures' worden gebruikt bij de productvoorlichting.

Ouderbetrokkenheid 3.0

In het kader van ouderbetrokkenheid 3.0 wil de Haagse Meester Schabergschool de communicatie naar de ouders op orde hebben. In de schoolkalender staat de belangrijkste informatie uit de schoolgids. Ook feestdagen, studiedagen en projectweken staan natuurlijk op deze kalender. Door het heldere en vrolijke ontwerp is het een aantrekkelijke informatiebron voor ouders!

Waar zit Print Pakt Live tijdens
de Dutch Design Week?

Deze vraag wordt precies beantwoord door Alex Kunst met een nauwkeurige potloodschets. Ik maakte met de schets als voorbeeld een infographic van de Strijp die in het magazine van Print Pakt van de KVGO is geplaatst.

Brochure met tekeningen

Rosco uit Mechelen biedt bouwplaten die geschikt zijn om wellnessruimten mee te bekleden en te betegelen.
Ik maakte de tekeningen voor de verwerkingsvoorschriften. Ook de opmaak van de brochure met technische productinformatie voerde ik uit.

Vitaliteitsreis voor gezonde werknemers

Een vitaliteits­programma is een belangrijk onderdeel voor bedrijven die zich inzetten voor duurzame inzetbaarheid. InReturn.fit adviseert en begeleidt bij het opzetten van een vitaliteits­programma op maat. De 'reis' die werknemers maken heb ik samen met Merlin Jurg gevisualiseerd met deze infographic.

Huisstijl voor CBS De Brink

Voor basisschool De Brink in Leusden maakte ik het ontwerp voor logo en huisstijl. De schoolgids, de folders, een kleuterprentenboek en de ringband voor de portfolio kregen een nieuwe aanblik met frisse kleuren en huisstijlelementen. Een samenwerking met tekstschrijver Rosita Driessen voor Concentus Marketing.